Košarica je prazna
 x 

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja:

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine fotojama.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina fotojama.com v nadaljevanju fotojama, je spletna trgovina, ki jo upravlja MEKMEK Damjan Uršič s.p.

V primeru nejasnosti oz. napačne interpretacije naših pogojev poslovanja se sklicujemo oz. se upošteva Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot).

Naročanje v spletni trgovini poteka v slovenskem jeziku prek interneta 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izbirate in naročate lahko izdelke, ki so vam na voljo v seznamu izdelkov.

Veljavnost oddane ponudbe :

 • ODDANO NAROČILO - (status "naročilo Sprejeto") Preko spletne trgovine fotojama  ste oddali naročilo, na vaš elektronski naslov prejmete obvestilo o oddanem naročilu katero ni veljavno oz. obvezujoče dokler le to ni potrjeno s strani Fotojama.com.
 • PONUDBA JE VELJAVNA oz. POTRJENA - (status "naročilo Potrjeno") Ko je vaše naročilo pregledano in potrjeno s strani ponudnika fotojama.com, (v tem koraku so pregledani vsi elementi naročila : stanje zalog, rok dobave, cena izdelka, drugo,...) prejmete elekrtonsko sporočilo s katerim potrdimo vaše naročilo oz. vas obvestimo o spremembah pogojev nakupa (rok dobave, cena izdelka, drugo,...) S tem obvestilom oz. potrditvijo ponudbe vaše naročilo dobi status ˝naročilo z obveznostjo plačila˝. V primeru, da se s pogoji nakupa ne strinjate lahko od pogodbe kadarkoli odstopite npr. s sporočilom na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali klicem na 040/163-784.
 • Fotojama lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne.

Dobavni roki:

O morebitnih daljših dobavnih rokih vas bomo preko elektronske pošte sproti obveščali. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne ustreza, nam lahko to sporočite in artikel bomo odstranili iz naročila ali zamenjali z drugim.

Cene izdelkov:

Vse cene so navedene v evrih ter že vsebujejo davek na dodano vrednost. Cene veljajo, ko je naročilo potrjeno s stran Fotojama.com

Pogodba o naročilu:

Sklenjena pogodba bo shranjena na sedežu podjetja. V primeru, da stranka želi kopijo pogodbe naj to sporoči po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in v roku treh delovnih dni jo bomo posredovali po elektronski pošti.

30 dnevna garancija vračila blaga - Vračilo blaga v 30 dneh (Odstop od pogodbe)

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v roku 30 dni (zakonsko določen čas 14 dni) od prevzema blaga podjetju sporoči (npr., e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev (Obrazec za odstop od pogodbe). Rok se začne šteti dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Možnost odstopa od pogodbe ni možno pri nakupu programske opreme ali avdio in video nosilcev, če je potrošnik odprl varnostni pečat.

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja.

Vračilo blaga v roku do 14 dni je natančneje opredeljeno v Zakonu o varstvu potrošnikov (ZVPot). Vračila blaga v podaljšanem roku, katerega ponuja Fotojama.com, so možna le, če na blagu ni vidnih znakov uporabe in je blago vrnjeno v stanju kakršnem je bilo dostavljeno, vrednost vrnjenega blaga pa ne presega 1000€ z ddv. Podaljšan čas vračila NI namenjen testiranju in uporabi blaga. Sklenitev pogodbe na daljavo potrošniku ne daje več pravic, kot sicer sklenitev pogodbe na klasičen način (to je z obiskom v prodajalni). Tako potrošnik ne more in ne sme prejetega blaga neovirano uporabljati ves čas do odstopa od pogodbe, saj tukaj ne gre za nakup na preizkušnjo, kjer bi bil preizkus blaga pogoj za ohranitev pogodbe v veljavi. Potrošnik tako sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga zgolj v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. Vsakršno "preizkušanje", ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo blaga, potrošnik pa odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. 

Fotojama si pridržuje pravico zavrnitve vračila blaga in kupnine, v podaljšanem roku, če so na blagu vidne posledice uporabe oz. blago v takem stanju, po našem mnenju, ni primerno za nadaljno prodajo.

Vrnjeni izdelki morajo biti nepoškodovani, v originalni embalaži s priročniki in vsemi garancijskimi potrdili ter z vsemi dodatki vključenimi pri nakupu. Vračilu obvezno priložite, npr. kopijo originalnega računa ali drug dokument, ki izkazuje kje in kdaj je bilo blago kupljeno. Kupnino za vrnjene artikle vam povrnemo na vam najbolj ustrezen način, npr. nakazilo na vaš transakcijski račun oz. enakim plačilnim sredstvom kakor je bil uporabljen pri plačilu artikla. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. V koliko so izdelki poškodovani, rabljeni, brez originalne embalaže ali pa je ta poškodovana, si trgovec pridržuje pravico, da izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti. Denar vam vrnemo najkasneje v 14 dneh.

Napotki za odstop od pogodbe

Pri spletnem nakupu si izdelkov pred nakupom ni možno fizično ogledati, zato vam omogočamo (znotraj zakonskih okvirov) možnost odstopa od pogodbe. Ker želimo, da to lahko opravite kar čim hitreje in brez zapletov, smo pripravili kratek seznam, na kaj je treba biti pozoren pri nakupu na daljavo:

 • previdno odprite embalažo in jo hranite v nespremenjenem stanju, dokler niste v celoti prepričani, da je izdelek ustrezen,
 • če izdelek vrnete osebno na enem izmed prevzemnih mest, dajte izdelek na vpogled referentu,
 • pri rokovanju z izdelkom lahko pride do poškodb in prask, predvsem izdelkov, ki imajo lakirane črne površine (monitorji, LCD televizorji ...)
 • v tiskalnike ne vstavljajte kartuš ali tonerjev dokler niste prepričani o ustreznosti izdelka za svojo uporabo,
 • nepazljivo odstranjevanje zaščitnih folij in materialov lahko povzroči poškodbe na izdelku (temne lakirane površine),
 • prenosniki naj ostanejo v prvotnem stanju. To pomeni, da aktivacija in registracija programske opreme ni opravljena,
 • ne odpirajte izdelkov, ki imajo varnostni pečat (nosilci zvoka in slike, programska oprema),
 • vidne sledi uporabe (prah, dlake, praske, madeži, umazanija) niso primerne za odstop od pogodbe, ker so higiensko oporečne (aparati za osebno nego in nego stanovanjskih površin),
 • vidne sledi montaže (uporabljena vodila, vgradne praske) so poškodbe, ki nastanejo pri vgradnji aparatov. Ne vgrajujte aparatov dokler niste prepričani, da ustrezajo vašim zahtevam,
 • odprti higienski dodatki (masažni aparati, oblačila za hujšanje, zobne ščetke) so vakuumsko pakirani in namenjeni osebni rabi. Odprti so higiensko oporečeni in jih je potrebno zavreči ali zamenjati z novimi.
 • hrana za male živali z odprto embalažo ni mogoče vrniti, razen v primeru poškodovane pošiljke (dokazilo: zapisnik o poškodovani pošiljki Pošte Slovenije)

Izdelki, kupljeni na daljavo, niso namenjeni uporabi v zakonskem času za odstop od pogodbe.

Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da izdelek lahko odprete, pregledate in če vam ne ustreza, ali pa so bila vaša pričakovanja drugačna, odstopite od nakupa. Ta priporočila ne veljajo, če je izdelek ob nakupu v okvari oziroma ne deluje -> v tem primeru gre za uveljavljanje stvarne napake ali garancije.

Postopek preklica naročila

Prejeta narocila preko fotojama.com lahko kupec brez dodatnih stroškov preklice do prejema elektronskega sporocila o tem, da je bilo narocilo že odpremljeno. Obvestilo o preklicu narocila je možno izkljucno preko elektronske pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali telefona 040/163-784. V elektronskem sporocilu navedite naslednje podatke:

 • V naslovu sporočila: Preklic naročila
 • V vsebini sporočila: a) ime in priimek kupca b) naslov kupca c) številka naročila

Stvarna napaka

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

 • Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v dveh mesecih od dokritja napake, pri čemer prodajalec za stvarne napake, ki se pokažejo po preteku dveh let od izročitve blaga, ne odgovarja. Kupec nam hkrati omogoči pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Pritožbe oz. pritožbeni postopek:

Ker razumemo, da pri delovanju spletne trgovine Fotojama.com lahko pride do težav in zapletov smo vam stalno na voljo.

Svoje pritožbe pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pokličite 040/163-784.

Potrudili se bomo da zadevo kar se, da hitro rešimo.

Varnost:

Zagotavljamo vam, da bomo vaše podatke obravnavali zaupno, jih skrbno varovali in v nobenem primeru posredovali ali prodali tretji osebi (izjeme v primeru nezakonitega delovanja v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi). Pridobljene podatke bomo uporabljali le za nemoteno izvedbo nakupov, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter v primeru, če se boste tako odločili, za pošiljanje elektronskih novic in ponudb.

Avtorske pravice:

Vsi članki in vodniki po nakupih so last njihovih avtorjev in se jih brez pisnega ali elektronskega dovoljenja ne sme razmnoževati.

Garancija:

Vsi izdelki v prodaji imajo garancijo uvoznika oziroma proizvajalca ter zagotovljeno servisiranje in rezervne dele v Sloveniji. Za uveljavljanje garancije in servisno vzdrževanje se lahko obrnete na najbližjega pooblaščenega serviserja. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji navedeni na garancijskem listu, ki mora biti priložen vsakemu izdelku, ali je vsebovan na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi kopije računa. Garancija praviloma ne velja za: potrošni material, baterije, Ni-Cd in NiMH baterije in akumulatorje, žarnice, diskete, optične medije, video in avdio kasete, varovalke, elektronske komponente, ipd.

Podatek o garanciji je naveden tudi na strani posameznega artikla. Če tega podatka ni, artikel nima garancije ali pa podatek trenutno ni znan. V tem primeru nas kupec lahko obvesti, da mu sporočimo aktualne podatke. Kupec je ob prevzemu dolžan blago preveriti in morebitne nepravilnosti ali poškodbe samega artikla oziroma embalaže takoj sporočiti dostavljalcu preden odide ali (ob osebnem prevzemu) osebju v trgovini, nato pa se s podjetjem dogovori za zamenjavo blaga ali vračilo kupnine. Naknadne prijave izven garancijskih napak ali poškodb podjetje ni dolžno obravnavati, saj kasneje ni možno ugotavljati, če je do napak ali poškodb prišlo pred ali po prevzemu blaga.

Odveza odgovornosti:

Vse cene in roki dobave so veljavni šele, ko jih potrdi komercialist s strani podjetja!
Spletna trgovina fotojama deluje po principu kataloške prodaje, podatki o dobavi pa so ustvarjeni na podlagi informacij s strani dobaviteljev. V primeru težav z dobavo bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila, zamenjavo naročenega artikla ali kakšno drugo dogovorjeno možnost.

Ob ponovni dobavljivosti artikla ne moremo garantirati iste cene, kot jo je imel pred umikom iz prodaje, ker so cene v veliki meri odvisne od dobaviteljev artiklov.

Pridržujemo si pravico do tipkarskih napak.

Postopek nakupa

Na spletni strani lahko izbirate med artikli, ki so vam ponujeni. Le te s klikom na gumb ˝Dodaj v košarico˝ dodate v košarico kjer nadaljujere postopek naročila.

v-kosarico-fotojama

Cene in roki dobave so informarivne narave in so potrjeni po izvedenem naročilu v koraku: 2. Naročilo potrjeno . (Cene in roki dobave so praviloma prave vendar pa zaradi spremembe pogojev s strani dobavitelja včasih lahko pride do sprememb cene ali roka dobave).

Predno naročilo dokončno oddate lahko v košarici poljubno spreminjate in preverjate svoje podatke ter ostale specifikacije naročila.

kosarica-fotojama

Korak 1-4:  urejate svoje podatke, način dostave in plačila.

Korak 5 : v primeru da ste prejeli promocijsko kodo jo vpišete tu.

koraki

Korak 6: tu je vidna vsebina vaše košarice, katero lahko še urejate, do potrditve naročila.

spremembe

1. Naročilo sprejeto

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

2. Naročilo potrjeno

Ponudnik naročilo pregleda in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko oz. pošlje e-pošto na navedeno e-pošto pri registraciji uporabnika. Pri dobavi blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču, je ponudnik izključno vezan na dobavo s strani ponudnikovega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ponudnikov dobavitelj dostavi blago do ponudnika. Prek elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral. Če dobavitelj ponudniku ne potrdi dobavljivosti naročenih artiklov najkasneje do izteka treh mesecev od dneva oddaje naročila, lahko ponudnik naročilo kupca zavrne iz razloga, ker blago ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati.

3. Naročilo odpemljeno

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki odstopu od pogodbe, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

V primeru, da se kupec odloči za preklic naročila, nas mora o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko 040 163 784 ali preko e-pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi. V primeru osebnega prevzema (ko je blago že pripravljeno na prevzem), pa kupec prav tako svojo željo po preklicu naročila sporoči preko zgoraj omenjene telefonske številke ali e-pošte.

Izjava o zasebnosti

Naše spletišče uporablja piškotke. To so majhni podatkovni drobci, ki jih spletni strežnik ob obisku ponudi vašemu brskalniku. Ta jih običajno shrani na vaš računalnik oziroma mobilno napravo, ob poznejših obiskih pa se shranjeni piškotek iz brskalnika ponovno pošlje strežniku. Piškotki se uporabljajo za shranjevanje nastavitev, vodenje seje posameznega uporabnika, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spletišču (lahko tudi med večimi spletišči). Nadzor nad nalaganjem piškotkov, pregled njihovih lastnostni in njihovo brisanje so možni v nastavitvah vašega spletnega brskalnika, ali z uporabo dodatnih vtičnikov v njem.

Piškotke razlikujemo glede na naslednje značilnosti:

 1. začasni (in sejni) ali trajni piškotki,
 2. lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.

Sejni piškotek je piškotek, ki se samodejno izbriše, ko brskalnik zaprete, medtem ko trajni piškotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje (kar je lahko nekaj minut, dni ali več let).

Lastne piškotke postavi spletišče, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletišče vključena zaradi želene funkcionalnosti.

Piškotki 

Spletišče uporabljajo piškotke lastne analitične storitve Piwik, ki so tako trajni in začasni (sejni piškotki). Storitev se uporablja za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na spletišče, težave pri navigaciji). Omogočajo ocenjevanje obiskanosti spletišč. Vsi podatki se uporabljajo interno in zgolj v namen izboljševanja spletišča.

Vsi podatki, vezani za vaš obisk spletišča, so v anonimizirani obliki shranjeni na strežnikih.


Upravljanje s piškotki

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.

Informacije

Kontakt ŽIRI

 • Fotojama, Trg svobode 2, 4226 Žiri
 • Delovni čas: 
 • DELOVNI ČAS PO PREDHODNEM DOGOVORU!
 • info@fotojama.com
 • tel:+38640386687

Kontakt TRZIN

 • Fotojama, Prevale 9, 1236 Trzin
 • Delovni čas: pon. - čet. (9:00- 13:00, 14:00-17:00); pet. (9:00- 15:00)
 • ZAŽELENA PREDHODNA NAJAVA!
 • damjan.ursic@fotojama.com
 • tel:+38640163784

Prijava na novice!

Prijavite se za posebne ponudbe!
˝Kdor drugemu jamo koplje, se zašvica fuŁ...˝