Politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih FOTOJAMA.com zbira od vas, ko se registrirat v spletnitrgovini, naročite na prejemanje vsebin kot so e-novice, vabila na dogodke, publikacije in ostali produkti  FOTOJAMA.com,

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:

FOTOJAMA, Matej Rant s.p., Novovaška c 3, 4226 Žiri,

Telefon: 040386687,

e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Osebni podatki in namen njihove obdelave


V kolikor želite registrirati, opraviti spletno naročilo, prejemati vsebine FOTOJAMA.com (e-novice, vabila na dogodke, publikacije in ostale produkte FOTOJAMA.com), lahko izpolnete obrazec/naročilnico/prijavo/registracijo na spletni strani FOTOJAMA.com. Z izpolnitvijo tega obrazca/naročilnice/prijave/registracije in potrditvijo, lahko, posredujete FOTOJAMA.com naslednje kontaktne podatke: 

Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob izpolnitvi oz. oddaji obrazca/naročilnice/prijave/registracije potrebujemo za obdelavo vašega naročila in za komunikacijo z vami glede naročil, e-novic, dogodkov, publikacij in ostalih produktov FOTOJAMA.com, na katere ste se naročili. V primeru, da nam ne posredujete navedenih kontaktnih podatkov, vašega naročila ne bomo obdelali in ne boste mogli koristiti želenih e-novic, dogodkov, publikacij in ostalih produktov FOTOJAMA.com.

FOTOJAMA.com spoštuje vašo zasebnost in je zavezana, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu FOTOJAMA.com določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na FOTOJAMA.com, ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. FOTOJAMA.com ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.

Zunajni uporabniki osebnih podatkov:

Pošta Slovenije: V namen pošiljanja naročenih izdelkov.

Naši dobavitelji: V namen pošiljanja naročenih izdelkov lahko našim dobaviteljem posredujemo vaše osebne podatke.

Soglasje


Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob registraciji, prijavi na e-novice, dogodke, publikacije in ostale produkte FOTOJAMA.com obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za statistične namene, v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletni strani FOTOJAMA.com oblkjukate da se strinajate sSvoje soglasje lahko kadarkoli umaknete. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o vsebinah. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

Vaše pravice


V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter spremenite s prijavo v vaš uporabniški račun.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij se obrnite na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, ki vam je na voljo na e-naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu z GDPR.

Pritožbo lahko podate Informacijskemu pooblaščencu (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. telefon: 012309730, spletna stran: www.ip-rs.si).

Čas hrambe osebnih podatkov


FOTOJAMA.com hrani vaše osebne podatke toliko časa, kolikor je to potrebno izvedbo naročil, za namen pošiljanja vsebin (novic, vabil na dogodke, publikacij in ostalih produktov FOTOJAMA.com), na katere ste se prijavili oz. naročili. V primeru, da ne želite več prejemati vsebin s strani FOTOJAMA.com in se od njih odjavite ali v primeru, da umaknete svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov za ta namen, bomo vaše podatke v sistemu FOTOJAMA.com blokirali in vaših podatkov več ne bomo uporabljali za ta namen.

Rok hrambe osebnih podatkov se lahko razlikuje glede na veljavno sektorsko zakonodajo (npr. zakonodaja s področja davkov, računovodstva). V primeru, ko veljavna sektorska zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, FOTOJAMA.com izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.

Piškotki



Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

Seznam piškotkov na naši spletni strani

Ime piškotka

Trajanje

Opis

Izvor
Obvezni piškotki
cookieconsent_status 1 leto Piškotek, ki ga namesti spletno mesto fotojama.com. Piškotek spletnemu mesto pove, da ste se strinjali z uporabo piškotkov.   fotojama.com
PH_HPXY_CHECK  Do zaprtja seje Piškotek uporablja varnostni sistem za preprečevanje brute foce napadov in ne omogoča identifikacije posameznega uporabnika.  fotojama.com
27c9bb7e58d4ca36ee90a6efefd22e29  Do zaprtja seje Sejni piškotek  fotojama.com
89aad2955aacef22d1e01e1c7f845d95  Do zaprtja seje Sejni piškotek  fotojama.com
__atuvc 2 leti
Ta piškotek je povezan z pripomočkom AddThis social share
Obiskovalcem omogoči skupno rabo vsebine z različnimi platformami 
za mreženje in skupno rabo.
 __atuvs 2 leti
 Ta piškotek je povezan z pripomočkom AddThis social share Obiskovalcem omogoči skupno rabo vsebine z različnimi platformami
za mreženje in skupno rabo.

 fotojama.com

Statistika obiska - V ta namen uporabljamo orodje Google Analytics Google ne more nikogar osebno identificirati na podlagi tega zapisa. Za vsako spletno stran, ki uporablja Google Analytics ima posamezni uporabnik spleta različne identifikatorje, ki se generirajo naključno.

_ga  2 leti Piškotek se uporablja za razlikovanje med uporabniki in sejami. Piškotek se posodobi vsakič, ko se podatki pošljejo. Google Analytics
_gat_gtag_UA_21027095_1  1 minuta Piškotek se uporablja za regulacijo hitrosti zahteve.  Google Analytics
_gid  24 ur Uporablja se za določitev unikatnih obiskovalcev našega spletnega mesta.  Google Analytics

Drugi piškotki:

Na naši spletni strani želimo zagotoviti zanimive in privlačne vsebine. Na nekaj straneh uporabljamo "vtičnike" ali vgrajene medije, kot npr. Facebook, YouTube video posnetke in Google Maps zemljevide. Ko obiščete strani s to vrsto vsebine, se na vaš računalnik naložijo njihovi piškotki. Ti so znani kot piškotki "tretje strani" oz. "tuji piškotki".

Google Maps orodje za svoje delovanje uporablja do pet piškotkov:

NID: veljavnost piškotka je 6 mesecev
PREF: veljavnost piškotka je 2 leti
testcookie: veljavnost piškotka poteče ko zapremo brskalnik.
khcookie: veljavnost piškotka poteče ko zapremo brskalnik.
SNID: veljavnost piškotka je 6 mesecev

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.

Fotojama.com ne prevzema nobene odgovornosti glede shranjenih piškotkov na tujih spletnih mestih.

PRIGLASITEV


Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

UPRAVLJANJE IN BRISANJE PIŠKOTKOV

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.

  • Navodila za urejanje piškotkov v posameznih brskalnikih:

· Google Chrome

· Internet Explorer

· Safari

· Firefox

· Opera

V vseh zadevah v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov vam je na voljo naš pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščenca lahko kontaktirate na elektronskem naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.