Dostava 4,80€ (Pošta Slovenije) Brezplačna ob naročilu nad 99,00€

 • Fiji brezzrcalni fotoaparati
  Ujemi nepozabne trenutke. S kodo za popust, FUJIX, pri naročilu nekaterih FujiX modelov.

 x 

Prečekiraj Aktualno v Fotojami

FUJIFILM GF 80 mm f/1.7 R WR

FUJIFILM GF 80 mm f/1.7 R WR, ki ga odlikuje izjemna hitrost, portretni objektiv za brezzrcalni sistem srednjega formata GFX. Svetla, največja odprtost zaslonke f/1,7 je odlična v pogojih šibke svetlobe in koristi tudi nadzoru globine polja za aplikacije natančnega selektivnega ostrenja. Optično leča uporablja par elementov z nizko disperzijo in en asferični element, ki popravljata različne aberacije in pomagata doseči visoko ostrino in jasnost. Objektiv razmeroma kompakten in lahek za uporabo v roki ima zaščito pred prahom in vremenskimi vplivi za delo v težkih pogojih.

 • Kratka fiksna leča portretne dolžine ponuja 63 mm enakovredno goriščno razdaljo za realizacijo rahlo zoženega vidnega polja za izolacijo predmeta.
 • Izjemno svetla zaslonka f/1,7 ponuja odličen nadzor nad globinsko ostrino za delo s tehnikami selektivnega ostrenja in je primerna tudi za delo v slabih svetlobnih pogojih.
 • Dva elementa Super ED močno zmanjšata kromatične aberacije in barvne robove v celotnem razponu zaslonke in ostrenja za izjemno jasnost in barvno natančnost.
 • En asferični element nadzoruje popačenje in sferične aberacije, da doseže visoko ostrino in natančno upodabljanje.
 • Obroč fizične zaslonke omogoča intuitivno prilagajanje nastavitev osvetlitve in vključuje položaj C, ki omogoča nastavitev zaslonke na podlagi fotoaparata.
 • Proti prahu in vremenskim vplivom zatesnjena fizična konstrukcija omogoča delo v težkih podnebjih in temperaturah do 14 °F. Poleg tega ima sprednji element prevleko s fluorom, ki odbija prah, umazanijo in vlago ter pomaga pri čiščenju.
 • Zaobljena diafragma z devetimi lopaticami prispeva k prijetni kakovosti bokeha.
FUJIFILM GF 80mm f17 R WR Lens 

 

Novosti pri GFX Fuji objektivih

Trenutno je za sistem GFX na voljo 13 objektivov in 1.4X telekonverter. V nekaj dneh pride še GF 20-45mm F4. V letu 2023 pa pričakujemo dva tilt/shift objektiva in 55mm F1.7.

 

gfx novi objektivi za fuji fotojama

Novi Fuji 56mm F1.2 WR razlikuje od starega?

nov 56mm F1.2 WR fuji

 

V čem se nov 56mm F1.2 WR razlikuje od starega? Spada v novo serijo objektivov, namenjeno tipalom z ločljivostjo 40 milijonov točk in več. Najbližja razdalje ostrenja je zmanjšana iz 70 cm na 50 cm (merjetno do položaja tipala). Namesto 7 ima zaslonka 11 lamel, kar omogoča lepšo neostrino.

Objektiv bo na voljo konec septembra za 1199 EUR:

Fuji XF 56mm F1.2 R WR

Kateri novi Fuji objektivi nas še čakajo v letu 2022

fuji novi objektivi fotojama

 

Kateri novi objektivi nas še čakajo? V letu 2022 je za sistem Fuji X v planu še makro objektiv 30mm F2.8. Na voljo sta že dva tele makro objektiva: Fuji XF 60 mm f2.4 R Macro in Fuji XF 80mm F2.8 R LM OIS WR, manjka pa manjši in lažji makro s širšim vidnim kotom. Za leto 2023 pa je predvidem majhen linearen ultraširokokoren objektiv 8mm F3.5. Namenjen je tistim, ki jim je zoom Fuji XF 8-16mm f2.8 LM WR prevelik in pretežek.

Preberite več: Kateri novi Fuji objektivi nas še čakajo v letu 2022

Brezzrcalni fotoaparati
Objektivi za fotoaparate
Foto albumi in okvirji
Foto - Video oprema
Analogna fotografija
PC - mrežna oprema
Teleskopi - Daljnogledi
Droni FPV oprema
Dom vrt in prosti čas
Oprema za telefone

Plačilo in dostava

 • Plačilo po predračunu -TRR skeniranje QR kode
 • Plačilo po povzetju - brez provizije pošti
  plačilo s qr kodo v fotojami
 • Dostava 4,80€ (Pošta Slovenije)
   
     

Fuji X fotoaparati