Dostava 3,30€ (Pošta Slovenije) Brezplačna ob naročilu nad 99,00€
Fotojama logos   Fotojama logos   Fotojama logos   Fotojama logos
 x 

Vrhunski fotoaparat SONY ILCE-6600B Alfa serije E s senzorjem APS-C (body)

-5%
Proizvajalec Sony
SKU izdelka:  LILCE6600B.CEC
Raspoložljivost:   Pri dobavitelju
SONY ILCE6600B body
Prodajna cena: 1576,05 €
Osnovna cena z davkom: 1659,00 €
Price / kg:
Brezplačna dostava
Preverite dobavljivosti.
V kompaktnem ohišju fotoaparata ?6600 se skrivajo izjemna zmogljivost in funkcije z najhitrejšim samodejnim ostrenjem na svetu2, široko pokritostjo samodejnega ostrenja in sledenjem objekta. 5-osni optični stabilizator slike zagotavlja izjemno kakovost slik pri snemanju videoposnetkov 4K visoke ločljivosti HDR (HLG)1 in fotografijah, medtem ko visokozmogljiva baterija in vtičnice za mikrofon podpirajo snemanje filmov.

Učinkovitost samodejnega ostrenja brez primere je ključ do čudovitih posnetkov
Hitro in natančno samodejno ostrenje v kombinaciji z inovativnimi Sonyjevimi tehnologijami omogoča zajemanje bežnih trenutkov z vsemi osupljivimi podrobnostmi. 425 točk samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem deluje skupaj s samodejnim ostrenjem z zaznavanjem kontrasta in zagotavlja izjemno hitrost 0,02 s12, medtem ko se lahko zahvaljujoč tehnologiji za sledenje samodejnega ostrenja z visoko gostoto osredotočite na objekte in sledite njihovemu nepredvidljivemu gibanju. [1] Pokritost s samodejnim ostrenjem s faznim zaznavanjem (425 točk) [2] Pokritost s samodejnim ostrenjem z zaznavanjem kontrasta (425 točk)

S sledenjem v realnem času so objekti, ki jim sledite, ves čas izostreni.
Med sledenjem hitro premikajočega se objekta sledilnik gibanja fotoaparata z izboljšanim algoritmom za prepoznavanje objekta (UI)13, ki temelji na prepoznavanju barve, vzorca (svetlosti) in oddaljenosti (globina) ter zaznavanju obraza/oči, samodejno prepozna objekt in zagotovi, da je ves čas izostren. (1) Obraz [AI] (2) Oko [AI] (3) Barva (4) Vzorec (5) Razdalja (6) algoritem prepoznavanja objekta

Izboljšano samodejno ostrenje oči v realnem času podpira portretiranje
Samodejno ostrenje oči v realnem času zazna in samodejno izostri oči objekta, ko pritisnete zaklop do polovice. Lahko pa tudi prednostno izberete levo ali desno oko subjekta. Če je nastavljen AF-C, je ostrenje ves čas stabilno, tudi če je del obraza skrit, zatemnjen ali če je pogled usmerjen navzdol.

Samodejno ostrenje oči v realnem času za živali
Uvedena je bila tehnologija, ki se uporablja za samodejno ostrenje oči v realnem času, kot podpora za živali in ljudi. Ko je aktivirana, zagotavlja hitro samodejno zaznavanje in sledenje očem živali z natančnim ostrenjem, ki ga je sicer težko doseči, da lahko ustvarite odlične portrete hišnih ljubljenčkov in divjih živali.

Neprekinjeno fotografiranje z visoko hitrostjo s sledenjem AF/AE
Zajemite vse dogajanje z neprekinjenim fotografiranjem s hitrostjo do 11 sl./s. Tudi pri uporabi tihega zaklopa16 ali v načinu pogleda v živo lahko posnamete do 8 sl./s. Na voljo je najmanjša zapoznitev prikaza in zajamete lahko do 116 posnetkov v formatu JPEG (Standard) z razpoložljivim prikazom skupin fotografij v načinu predvajanja.

Natančnejše samodejno ostrenje pri šibki svetlobi
Zahvaljujoč naprednemu algoritmu samodejnega ostrenja je zdaj na voljo izjemno natančno samodejno ostrenje tudi v temnih okoljih. Visoka občutljivost samodejnega ostrenja pomeni zanesljivo samodejno ostrenje AF-S vse do EV -2.

Povečava ostrenja za natančno prilagajanje ostrenja v načinih samodejnega in ročnega ostrenja
Ko potrebujete izjemno natančno ostrenje, na primer med zajemanjem makro posnetkov, lahko prikažete povečan prikaz splošnega območja, ki ga želite izostriti, nato pa prilagodite določeno točko ostrenja na zaslonu na dotik ali z izbirnikom točke ostrenja.

Funkcija enostavnega ročnega ostrenja z jasno vidnimi izostritvami
Funkcija izostritve v fotoaparatu poudari barve v najbolj izostrenem predelu celotnega območja slike, ko uporabljate ročno ostrenje. Izostritvi razpoložljivih barv na zaslonu (rdeči, rumeni in beli) smo dodali še modro za izboljšanje vidljivosti območij izostritve, ko nastavljate občutljivo ostrenje za zajemanje makro posnetkov in portretov.

Vgrajeni 5-osni optični stabilizator slike
5-osni optični stabilizator slike v fotoaparatu, uporabljen v naših priznanih fotoaparatih polnega formata je bil vgrajen kot stabilizacijska enota za senzor APS-C v tem modelu. Ta sistem izravna tresenje fotoaparata vzdolž petih različnih osi – naklon in odklon, vodoravno in navpično in rotacijsko (vrtenje) – da zagotovi mirnejše fotografije in snemanje videoposnetkov iz roke. Izjemno natančen giroskopski senzor zagotavlja učinek stabilizacije slike, ki je enakovreden za 5 korakov hitrejši19 hitrosti zaklopa. Ta funkcija omogoča povečavo oddaljenih predmetov, podrobne bližinske posnetke, snemanje nočnih prizorov in še več ob kar najmanjši zamegljenosti zaradi tresenja fotoaparata.

Inovativen sistem obdelave slik
CMOS-senzor Exmor™ velikosti APS-C z 24,2 milijona slikovnih pik20 zagotavlja širok razpon občutljivosti in izjemno nizko stopnjo šuma. Skupaj s slikovnim procesorjem BIONZ X™ nove generacije ustvarja čudovite slike visoke ločljivosti z izjemno jasnostjo slike in reprodukcijo teksture.

Izjemna kakovost slike, nizka stopnja šuma in širok razpon ISO
Standardni razpon občutljivosti ISO je bil razširjen na ISO 100–32000 (možnost razširitve ISO 50–102400 za fotografije). Izboljšani algoritmi za zajemanje slik, tehnologija za reprodukcijo podrobnosti in rezultat območnega zmanjševanja šumov z realističnimi teksturami, boljše podrobnosti senčnih območij in pristnejše barve, vključno s toni človeške kože in naravnimi barvami rastlin.

14-bitna oblika zapisa RAW z bogatim stopnjevanjem odtenkov
Resnične 14-bitne slike formata RAW se ustvarijo prek visokozmogljivega slikovnega procesorja LSI in BIONZ X. Da je stopnjevanje barvnih odtenkov bolj gladko in naravnejše, se vse obdelave izvajajo s hitrostjo 16 bitov in tako preprečijo, da bi se pri končnem ustvarjanju 14-bitne slike RAW pojavilo tresenje ali napake pri obdelavi. [1] Slikovni senzor [2] Najnovejši hitri sprednji LSI [a] 16-bitna obdelava slike

Snemanje videoposnetkov 4K z visokimi bitnimi hitrostmi formata XAVC S
Snemanje videoposnetkov 4K v formatu Super 35 mm s prikazom vseh slikovnih pik brez združevanja omogoča nadvzorčenje s pribl. 2,4-krat več informacijami, kot jih je potrebnih za 4K (QFHD: 3840 x 2160). Z zmanjšanjem glede na enakovredno ločljivost 6K so ujeti videoposnetki prikazani še bolj realistično in z več globine. Videokodek z visoko bitno hitrostjo (do 100 Mb/s za 4K 30p/24p) XAVC S zagotavlja slika profesionalne kakovosti v potrošnikom prijazni obliki zapisa.

Natančno samodejno ostrenje s samodejnim ostrenjem oči v realnem času za boljše videoposnetke
Hitro hibridno samodejno ostrenje zagotavlja hitrost, natančnost in učinkovito sledenje, ki izpolnjuje stroge zahteve samodejnega ostrenja pri zajemanju videoposnetkov 4K. Občutljivost sledenja samodejnega ostrenja lahko nastavite na stabilno ostrenje ali odzivno ostrenje, odvisno od same narave prizora, funkcija sledenja z dotikom pa vam omogoča, da vklopite sledenje premikajočih se predmetov s preprostim dotikom LCD-zaslona. Samodejno ostrenje oči v realnem času je zdaj na voljo tudi za videoposnetke.

Fotografiranje v načinu S-Gamut/S-Log
Fotografiranje v načinih S-Log omogoča ustvarjanje izrazno bogatejših videoposnetkov, kar je mogoče doseči s stopnjevanjem barv v postprodukciji. Krivulji gama S-Log3 in S-Log2 imata širok dinamični razpon (do 1300 % večji kot rec. 709), ki pomaga odpraviti svetle dele in blokirane sence. Nastavitev S-Log3 nudi tudi osupljiv dinamični razpon s 14 stopnjami.

Ustvarjalne možnosti za snemanje videoposnetkov
Intervalno fotografiranje z nastavljenim intervalom med 1 in 60 sekund se lahko izvede znotraj fotoaparata in uporabi za ustvarjanje videoposnetek s časovnim preskokom v računalniku. Slike si lahko ogledate tudi s preprosto funkcijo predogleda s spremenljivo hitrostjo neposredno v fotoaparatu. Prav tako lahko neposredno s fotoaparatom naredite počasen posnetek (do 5x) in hiter posnetek (do 60x) brez nujne naknadne obdelave25. Poleg tega je mogoče v naknadni obdelavi ustvariti visoko kakovostne videoposnetke s počasnimi posnetki z uporabo hitrih posnetkov Full HD s hitrostjo 120 sl./s.

Zunanji mikrofon, avdio vhod in vtičnica za slušalke
Zunanje mikrofone lahko priključite prek vtičnice za mikrofon, lahko pa uporabite linijski vhod prek priključkov XLR z ločeno dobavljivim kompletom z adapterjem XLR. Tako lahko priključite različne vrhunske mikrofone in ustvarite zvok profesionalne ravni. Poleg tega je na voljo tudi vtičnica za slušalke, tako da lahko spremljate zvok videoposnetka že med snemanjem.

Prefinjene funkcije za preprostejše snemanje videoposnetkov
Fotoaparat ?6600 je pripravljen za profesionalno videografijo, s čistim izhodom HDMI in upravljanjem snemanja, časovno kodo (TC/UB), spremenljivo hitrostjo sličic in snemanjem proxy. Poleg tega so vključene številne funkcije za bolj natančno snemanje videoposnetkov, kot je prikaz prekrivnih oznak ali mreže, merjenje osvetlitve s funkcijo zebre ali vrednosti ISO pri fotografiranju v načinu ISO Auto.

Visokozmogljiva baterija Z za dolgotrajno fotografiranje
V podporo daljšim fotografiranjem uporablja fotoaparat ?6600 visokozmogljivo baterijo NP-FZ100, ki je že vdelana v številne naše predhodne fotoaparate polnega formata, medtem ko so mere sprednjega pogleda skoraj enake kot pri prejšnjih modelih serije 6000. Ne le, da se ponaša z zmogljivostjo, ki je pribl. 2,2-krat boljša od naše standardne baterije, ampak pomaga izboljšati tudi ergonomsko obliko držala. V izbirni komplet z vmesnikom za več baterij lahko vstavite do štiri baterije NP-FZ100 in tako poskrbite za brezskrbno dolgotrajno fotografiranje.

Trpežna, vzdržljiva zasnova za uporabo v zahtevnih pogojih
Mehanizem zaklopa z nizko stopnjo vibriranja na fotoaparatu je zasnovan in preskušen tako, da ponuja približno 200.000 ciklov zaklopa, ohišje, zgornji in sprednji pokrov, notranji okvir in zadnji pokrov pa so iz lahke, vendar izjemno trdne magnezijeve zlitine. Glavni gumbi in tipke so zatesnjeni, komponente ohišja pa imajo povezano dvoslojno strukturo, ki je odporna na prah in vlago.

Izboljšan ergonomski ročaj
Debelino držala fotoaparata ?6600 smo povečali za 6,5 mm (v primerjavi s prejšnjim modelom), območje pa povečali za 15 % za lažji oprijem in držanje. Prav tako smo posodobili material za izdelavo za bolj tog občutek, kot gumba za sprostitev pa smo prilagodili za lažjo uporabo.

Funkcije po meri za boljšo učinkovitost
V primerjavi s prejšnjim modelom ima fotoaparat en dodaten gumb po meri (gumb C), kar pomeni, da ima skupno štiri take gumbe. 11 gumbov (povečanje z deset) je mogoče dodeliti po meri katerikoli od 91 funkcij fotografiranja ali predvajanja. Pogosto uporabljene funkcije lahko dodelite gumbu in kolescu za upravljanje s funkcijo »My Dial«. Funkcija inchMy Menu« omogoča prilagodljivo dodelitev 30 menijskih elementov, na zaslonu z nastavitvami po meri pa lahko spremljate vse dogajanje. Uporabne smernice za menijske elemente so na voljo tudi, če enkrat pritisnete gumb na zaslonu z menijem.

Prednostni prikaz območja samodejnega ostrenja in omejitev prikaza ISO
Na zaslonu z nastavitvami območja samodejnega ostrenja lahko z novo funkcijo prikažete le tiste vrste območja ostrenja, ki jih pogosto uporabljate. Druga nova funkcija na zaslonu z nastavitvami ISO prikaže le pogosto uporabljene razpone ISO. To omogoča učinkovitejše prilagajanje nastavitev med fotografiranjem. Te funkcije lahko porabljate tudi, ko je »stikalo za območje ostrenja« dodeljeno gumbu po meri.

Boljši nadzor nad nastavitvami beline
Z vnaprejšnjo nastavitvijo lahko zdaj kadarkoli zaklenete ali odklenete samodejno nastavitev beline za enakomernejše barvne tone v primeru več virov svetlobe. Poenostavili smo nastavitev beline po meri, izberete pa lahko tudi nastavitev prioritete AWB za fotografiranje pod žarečimi lučmi – način inchAtmosphere Priority inch ali inchWhite Priority« za snežno bele barve.

Preprostejše ocenjevanje in preprostejša zaščita pred brisanjem
V načinu predvajanja je mogoče fotografije oceniti in jih zaščititi pred brisanjem. Obe funkciji sta dostopni prek vnaprej dodeljenih tipk po meri.

Vsestranske funkcije bliskavice
Pri fotografiranju z združljivimi brezžičnimi bliskavicami lahko izberete sinhronizacijo za zadnjo zaveso in počasno sinhronizacijo ter si tako zagotovite večje možnosti ustvarjanja s svetlobo.

Razmerje stranic 1:1 je idealno za posnetke za družabna omrežja
Poleg razmerij stranic 3:2 in 16:9 (širina–višina) lahko izberete tudi razmerje stranic 1:1, ki je idealno za prikaz slik na platformah družbenih omrežij. To pomeni, da vam po fotografiranju ni treba več ročno obrezovati slik, da jih pripravite za objavo na družabnih omrežjih.

Tekoč prikaz v OLED-iskalu
Iskalo XGA OLED Tru-Finder™ z visokim kontrastom in visoko ločljivostjo ponuja izjemno jasno sliko, fine podrobnosti tudi v zatemnjenih okoljih, natančne barve in tekoče prikaze gibanja z možnostjo hitrosti prikaza 60 sličic/s ali 120 sličic/s. Standardne in visokokakovostne nastavitve so na voljo za iskalo in LCD-monitor.

LCD-zaslon s 180-stopinjskim nagibom z vsestranskimi funkcijami dotika
LCD-zaslon visoke ločljivosti tipa 3.0 z 921.000 slikovnimi pikami lahko nagnete navzgor za 180 stopinj in navzdol za 74° za preprosto kadriranje sebkov in video spletnih dnevnikov. Intuitivno upravljanje LCD-zaslona na dotik vključuje sledilno ploščico (tekoče premikanje točke ostrenja), ostrenje z dotikom (nastavitev točke ostrenja), sprožilo na dotik (sprostitev zaklopa) in sledenje z dotikom (aktiviranje samodejnega ostrenja v realnem času).

Upravljalnik na en dotik, souporaba na en dotik, povezava do podatkov o lokaciji
S funkcijo daljinskega upravljalnika na en dotik spremenite mobilno napravo v iskalo in daljinski upravljalnik. S skupno rabo na en dotik lahko prenesete fotografije in videoposnetke v napravo za objavo na družabnih omrežjih. Fotoaparat lahko na podlagi podatkov o lokaciji vašega mobilnega telefona prek tehnologije Bluetooth® doda vašim slikam geografsko oznako30. (Te funkcije za mobilne naprave so na voljo v Sonyjevi aplikaciji Imaging Edge Mobile.)

Namizne aplikacije Imaging Edge
Z namiznimi aplikacijami Imaging Edge™ boste dvignili raven vaše fotografije. S funkcijo inchRemote inch lahko upravljate in nadzirate fotografiranje v živo na računalniškem zaslonu, funkcijo “Viewer” uporabite za hiter predogled, ocenjevanje in izbiro fotografij v velikih knjižnicah slik s funkcijo inchEdit inch pa pretvorite podatke RAW v visokokakovostne fotografije za pošiljanje. Kar najbolj izkoristite Sonyjeve datoteke formata RAW in učinkoviteje upravljajte svoje delo.

Deluje z iMovie in Final Cut Pro X
Ta izdelek je združljiv s programskima opremama Final Cut Pro X in iMovie.

Dostava

  • Dostava 3,30€ (Pošta Slovenije)
  • Brezplačna ob naročilu nad 99,00€
  • Brez provizije za plačila po povzetju!
hitra dostava

Dobava po naročilu!

  • Dobava artiklov po naročilu!
  • Za konkurenčno ponudbo pišite na:
  • info@fotojama.com
kontaktni podatki fotojama

Enostavna plačila

  • Plačilo po povzetju - brez provizije
  • Plačilo TRR
  • s skeniranjem QR kode v spletni banki
plačilo s qr kodo